Mikael Svensson er kåret til en av de 300 beste kokkene i verden.
thebestchefawards.com
Kontakt Mikael: mikael@restaurant-kontrast.no
Jeg er født og oppvokst på landsbygda i Skåne blant bønder og åpent landskap. Kontrast er en drøm jeg har hatt helt siden jeg bestemte meg for å bli kokk. Jeg har siden da ønsket å starte opp en restaurant som Kontrast.
Karrieren min begynte på kokkeskolen i Kristianstad. Videre hadde jeg forskjellige jobber og læreplasser rundt i Skåne, og det var her jeg oppdaget min kjærlighet til råvarer av høy kvalitet som kommer fra nærområdet.
Karrieren min fortsatte på Le Canard i Oslo i begynnelsen av 2000-tallet. Deretter reiste jeg til Europa og jobbet for flere restauranter med både én, to og tre Michelin-stjerner. Jeg jobbet blant annet på de spanske restaurantene Quique Dacosta og Martin Berasategui før jeg kom tilbake til Oslo.
Tilbake i Oslo var jeg med på å åpne noen nye restauranter og jobbet på noen etablerte.
Så var det på tide å etablere min egen drøm.
På Kontrast jobber vi målrettet med å utvikle menyen hele tiden. Vi er i dialog med våre leverandører om hva de kan levere. Vi prøver å unngå å stille krav til naturen og retter oss etter det vi får. Hvert år og hver sesong er ulik, derfor er menyen aldri konstant og rettene alltid i forandring.
Vårt mål er å jobbe med bønder som dyrker sin mark med tanke og omsorg, de som tenker som oss.
Vi blir alltid stolte og glade når vi får utmerkelser for det vi gjør. Vi deler dette med alle som leverer til oss og ser til at vi kan lage den maten vi gjør.
Restaurant Kontrast mottok sin første Michelin stjerne i 2016.
viamichelin.com
85/100 p på 360eat Guide
360eat guide
No.20 i Scandinavia White Guide 2017.
whiteguide-nordic.com
No.183 på OAD100+ Europas liste.
opinionatedaboutdining.com
26/30 i DN.
DN.no